Een infographic laten maken zorgt voor een helder verhaal

Je stopt veel tijd in je onderzoek. Natuurlijk wil je dan dat de wereld kennismaakt met jouw bevindingen. Laat daarom een infographic maken. Studio Infograph maakt van jouw onderzoek een heldere en aantrekkelijke visual. Dat is hard nodig. Lezers haken af bij lange, ingewikkelde teksten. Een infographic maakt jouw belangrijkste conclusies visueel, of zorgt voor extra uitleg bij een belangrijk thema. Hierdoor is jouw verhaal begrijpelijker, wordt het beter gelezen, en beter onthouden.

Boost je pr met een visueel verhaal

Zowel jouw lezers als het journaille ploeteren zich vaak door een document met warrige taal en grafieken. Niet als je Studio Infograph aan het werk zet. Ik maak de kern van je verhaal zichtbaar met datavisualisaties, illustraties, kaarten of schema’s. Jouw heldere verhaal krijgt een goede ontvangst door pers en bereikt daardoor ook meteen een groter publiek. Zo haal je jouw pr-doelen.

Aanvulling op jouw socialmediastrategie

Het belang van beeld is online wel bevestigd. Instagram is Facebook al ruimschoots voorbij wanneer het gaat om leden. We klikken in onze timeline veel vaker op plaatjes dan op tekst. Een infographic is dus ideaal voor social media.

Nuttige en neutrale aanvulling op onderzoeksdata

Nieuw in ons woordenboek is de term fake news. We smachten hierdoor meer dan ooit naar nuance en neutraliteit. Dat is een hele uitdaging bij het maken van een infographic. Visualisaties zijn direct en gaan al snel gepaard met bepaalde aannames. Studio Infograph blijft onafhankelijk, betrouwbaar en houdt rekening met zaken die politiek gevoelig liggen. Zo is de infographic een nuttige aanvulling op de onderzoeksdata die te allen tijde neutraal blijft.

Ontdek de meerwaarde van een infographic bij de presentatie van jouw onderzoek. Neem vrijblijvend contact op.

In een infographic komen wetenschap en design samen

Laat een infographic maken bij Studio Infograph en we bereiken samen snel de kern van jouw verhaal. Als gepromoveerd cognitiewetenschapper spreek ik de taal van de wetenschap en doorgrond ik complexe informatie razendsnel. Die kern weet ik met mijn grafische vaardigheden om te zetten naar een visualisatie die snel te begrijpen is en er aantrekkelijk uitziet.