Over Studio Infograph

Studio Infograph is opgericht door Meinou de Vries.

Na enkele jaren op verschillende universiteiten gewerkt te hebben als gepromoveerd cognitiewetenschapper, besloot ik me te richten op die andere passie: grafische vormgeving. Precies op dat snijvlak ligt mijn expertise: het verbeelden van complexe kennis. In 2015 werd ik door het Centraal Planbureau (CPB) aangenomen om daar infographics en datavisualisaties te maken. In 2018 richtte ik Studio Infograph op. Mijn missie: het combineren van analytisch denkwerk met aantrekkelijk design.

Werkwijze

Uitgangspunt is dat jij de inhoudelijke expert bent. Ik help jou de boodschap op een heldere en aantrekkelijke manier te verbeelden. Ik zal kritische vragen stellen om tot de kern te komen. Dan bestudeer ik het onderzoek, ik duik in de data, en lees me in: kortom, ik maak me het thema snel eigen.

Vervolgens werk ik enkele ideeën uit in schetsen en eerste concepten. We overleggen en jij levert feedback. Zo kan ik mijn concepten aanscherpen, net zo lang tot we een goed voorlopig ontwerp hebben. Na goedkeuring wordt het eindproduct opgeleverd.